Pekingben, kínai sztárral forog a Vasember 3

2012.12.10. 16:51

Hétfőn Pekingben vettek fel néhány új jelenetet a jövő áprilisban mozikba kerülő Vasember 3-hoz, Robert Downey Jr. és a 64 éves Hszüecsüi Vang (Xueqi Wang) főszereplésével, aki már a 80-as évek óta a kínai filmgyártás szupersztárja, és ezúttal az egyik algonoszt, az 1963 óta Radioactive Man néven felbukkanó Dr. Lut alakítja majd. A forgatás újabb gesztus az óriási kínai piac felé, ahová ugyan előszeretettel jár át forgatni az amerikai filmipar (lásd Christopher Nolan kedvenc nagyvárosi jeleneteit a Batman-filmekben), de még mindig erősen limitálva van, hány hollywoodi blockbustert lehet levetíteni a hazai alkotások mellett.

A Vasember 3-ba emellett a Marvel-filmek kínai forgalmazója, a DMG Entertainment is beszállt néhány milliócskával, és rengeteg segítséget nyújt a Pekingbe kiköltözött képregényfilmes stábnak. A film főgonosza ráadásul egy kultikus ázsiai figura, a Vasember-ősellenségnek számító kínai gézengúz, Mandarin lesz (bár őt már nem kínai sztár, hanem Ben kingsley alakítja), aki Tony Stark luxusvilláját is porig rombolja.

Vasember viszont már nem egy magányos rakétapáncélos világmegmentő lesz a filmben: a hadsereg csatasorba állítja az amerikai zászló színeiben parádézó, ellen-Vasembert, Iron Patriotot, akinek a páncélját ráadásul Stark régi barátja, War Machine (Don Cheadle) veszi fel. Emellett a gonoszok szuperhadseregét erősíti majd a Coldblood fedőnevű kiborg (James Badge Dale) és a gigiantikus acélvértbe Firepower (Ashley Hamilton) is. A sok bádogharcost valószínűleg a Mandarinnak dolgozó, nanotechnológiában utazó elvetemült tudós, Dr. Aldrich Killian (Guy Pearce) fogja megépíteni. A rendező ezúttal nem a korábbi két részt jegyző Jon Favreau, hanem a Halálos fegyver-filmek írójaként befutott Shane Black, ő írta a forgatókönyvet is. Premier: 2013. május 3. (via Comingsoon)