A Hobbit egy nap alatt rekordot döntött

2012.12.15. 10:35 Módosítva: 2012.12.15. 11:06

3100 amerikai moziban rendeztek csütörtök éjféli Hobbit-vetítéseket, amelyekre 12,4 millió dollár értékben vettek jegyet a fanatikus Tolkien-rajongók, azonnal felállítva ezzel minden idők legsikeresebb decemberi éjféli vetítésének rekordját, írja a Movieweb. A Gyűrűk Ura - A király visszatér 2003-ban jóval szerényebb, 8 milliós éjféli bevétellel startolt. A Movieweben egyébként 108,4 millió dolláros amerikai nyitóhétvégét jósol A hobbitnak. A nemzetközi jegyeladásokból pedig máris összejött 27,3 millió dollár.

Mi is megnéztük az egy másodperc alatt 48 képkockát felvillantó, térhatású A hobbit- Váratlan utazást, de a kritikusunk nem volt elragadtatva tőle: "Vontatott, mint egy Barátok közt-maraton, és ezt az sem menti, hogy közben olyan szép, hogy még Tolkien is azt hinné, hogy beelesdézett, és Középföldéről hallucinál éppen."

Bár a világpremier már lezajlott a héten, a Warner stúdió és Peter Jackson továbbra is ontja az exkluzív képeket és videókat: ma például az új-zélandi díszbemutató előtti utolsó vágásokról és a Star Wars-fanokat megszégyenítően lelkes, jelmezbe öltözött, mozi előtt sátorozó Tolkien-rajongókról nézhetünk meg egy filmet:

A Gyűrűk Ura-előzményfilm sztorija röviden: az idei első részben Zsákos Bilbó (Martin Freeman) Gandalffal (Ian McKellen) és tizenhárom törppel  (Dwalin, Balin, Óin, Glóin, Ori, Dori, Nori, Fili, Kili, Bifur, Bofur, Bombur és Tölgypajzsos Thorin) elindul egy nagy sárkányvadászatra, amihez végre hegedű meg hárfa helyett kardot, íjat és baltát is visznek. Útjuk során trollokkal vacsoráznak és a Ködhegység koboldjainak városát is lerombolják, na és persze Bilbó megszerzi Gollamtól a láthatatlanná tévő Egy Gyűrűt. Peter Jacksonék főszereplőt csináltak a Gyűrűk Ura-függelékben megemlített orkból, Azogból, aki most az Aragorn-klón Thorin nagy ellenfele lett, de majd csak a későbbi részekben csapnak össze úgy igazából.

A Hobbit 2, amiben a törpök egy Bard nevű íjász segítségével megölik a gonosz Smaugot The Hobbit: The Desolation of Smaug címmel fog mozikba kerülni jövőre, 2014-ben pedig The Hobbit: There and Back Again címmel jön a trilógia záródarabja az öt sereg csatájával.