Törölték Tarantino és Cruise premierjét

2012.12.18. 12:45

Törölték Quentin Tarantino új westernjének, a Django elszabadulnak és Tom Cruise akciófilmjének, a Jack Reachernek a díszbemutatóját, és két tévés vígjátéksorozat epizódjait is levették a műsorról a connecticuti tragédia miatt az Egyesült Államokban.

Tarantino pisztolyhősöket és vadnyugati banditákat felvonultató spagettiwesternjének premierjét keddre tervezték. A múlt héten öt Golden Globe-díjra jelölt film vörös szőnyeges Los Angeles-i premierje helyett felhajtást nélkülöző magánvetítést rendeznek, közölte a Weinstein filmvállalat szóvivője.

A Tarantino stílusára jellemző brutális, fekete humorral átitatott film főhőse egy felszabadított rabszolga (Jamie Foxx), aki eltűnt feleségét keresi. A Ponyvaregényt, a Kill Billt és a Becstelen Brigantykat jegyző rendező egy hétvégi sajtótájékoztatón elmondta: fárasztja, hogy valahányszor egy fegyveres tragédia megrázza az országot, védenie kell a filmjeit. Nem a filmeket kell elítélni, hanem azokat, akik a bűncselekményt elkövették, idézte a filmest a BBC.

A Paramount Pictures Tom Cruise új akciófilmjének, a Jack Reachernek a hétvégi premierét mondta le, és halaszotta szerdára, és a Lincoln Center Filmtársasága hétfőre tervezett jótékonysági vetítést és közönségtalálkozót is törölték a newtoni családok gyászára való tekintettel.

Billy Crystal Szülői felügyelet nélkül című véres jelenetekkel működő vígjátékának premierje is hasonló okból maradt el.

Mint írtuk, a kábelcsatornák is óvakodnak bármilyen fegyveres erőszakot tartalmazó műsor sugárzásától. A Family Guy és az American Dad című televíziós sorozatok egyes részeit levették a műsorról.

A Syfy dobozba tette a kanadai gyártású Haven sorozat legfrissebb részét, mivel az epizód iskolai közegben játszódó erőszakot mutatott volna be.

A TLC szintén követve a példát későbbre halasztotta a Valaha volt legjobb temetés című sorozatuk pilotját, ami a Dallas államban működő Golden Gate temetkezési vállalat szervezte bolondos temetésekről szólna. A Discovery pedig végleg levette a műsorról a családi fegyverkészítőket bemutató Amcsi fegyvereket, bár a csatorna állítása szerint már a lövöldözést megelőzően is ezt tervezte.

Múlt pénteken 27 ember, köztük 20 gyermek halt meg egy Connecticut állambeli newtoni iskolában, amikor egy magányos gyilkos lövöldözni kezdett, majd magával is végzett.