Februárban kezdhet forgatni Zomborácz Virág

2012.12.21. 13:50

Zomborácz Virág februárban kezdi forgatni Utóélet címmel első játékfilmjét, amely tavaly, első magyar projektként, elnyerte az Európai Unió Media Programjának díját. A Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottsága 190 millió forint gyártási támogatást szavazott meg legutóbbi ülésén az Utóélet című játékfilmre, a fekete komédia forgatása február első hetében kezdődik - áll a sajtóközleményben.

Zomborácz Virág több sikeres rövidfilm után készíti el első játékfilmjét, amelynek középpontjában egy apa és a fia kapcsolata áll. A film hazai bemutatóját 2014 elejére tervezik az alkotók. A filmalap felidézte, hogy az európai audiovizuális ipar fő támogatója, a Media Program 2011 májusában rangos díjjal (Media European Talent Prize) tüntette ki a magyar filmtervet. Az Utóélet egy svéd projekttel együtt a Media gyártás-előkészítési pályázatára érkezett csaknem ezer filmterv közül a legmagasabb pontszámot érte el. A bizottság indoklása szerint Zomborácz Virág első játékfilmje széles közönséget szólít majd meg, történetvezetése erős, és újszerűen játszik a filmes műfajok vegyítésével.

A Utóélet forgatókönyv-fejlesztése a Filmalap támogatásával valósult meg az elmúlt hónapokban.  A Filmalap Döntőbizottsága Gárdos Péter Hajnali láz (Tivoli Film, producer: Szekeres Dénes) című tervét is támogatta, a nemzetközi koprodukcióban készülő játékfilmben a Filmalap részvétele a költségvetés 50 százalékáig, legfeljebb 300 millió forintig (150 millió Ft alaptámogatás és 150 millió Ft többlettámogatás) erejéig terjedhet - áll a közleményben.