Helen Mirren is csillagot kapott Hollywoodban

2013.01.04. 08:55

Egy Pig 'N Whistle nevű angol étterem előtt kapta meg a Hírességek sétányán neki régen kijáró csillagot Helen Mirren. A 2488-as számú csillag helyét Colin Firth-é mellé jelölték ki a Hollywood Boulevardon, mégpedig azért, mert Firth VI. Györgyöt alakította a Király beszéde című filmben, Mirren pedig I. és II. Erzsébet királynőt is eljátszotta már hosszú karrierje során.

Az átadáson Jon Turteltaub rendező, David Mamet drámaíró/rendező és a hollywoodi kereskedelmi kamara elnöke mondott beszédet, majd Mirren köszönte meg a csillagot egy vicces beszédben: "nagyon boldog vagyok, hogy végre Colin mellett fekhetek, évek óta végytam már erre."  Mivel a férje is jelen volt az ünnepségen, hozzátette: "Bocsáss meg drágám, nagyon szeretlek, de..."

Befejezésképpen megjegyezte, hogy hatalmas megtiszteltetés, hogy végre ő is bekerült azon hírességek közé, akiken Los Angeles lakosai taposhatnak önfeledten, szórhatnak rájuk szemetet és vizelhetnek le. "Egy kérésem lenne azért: a kutyaszar is elmegy, de rágót azt ne dobjanak rám, oké?"