Elhunyt a rákbeteg Star Trek-rajongó

2013.01.07. 09:13

Pénteken meghalt a világ talán legismertebb Star Trek-rajongója, Daniel Craft, aki súlyos rákbetegsége miatt az internet népének és J.J. Abramsnak köszönhetően a prermiernapnál jóval korábban nézhette végig a Star Trek Into the Darknesst, írja a Geektyrant. A férfi 42 éves volt. A halálhírt a New York-i Subway Cinema Facebook-oldala közölte, ami régóta a Craft kedvence volt: sosem hagyta volna ki az itt megrendezett ázsiai filmfesztiválokat.

Daniel Craftnek egyébként valóban maga a rendező, J. J. Abrams teljesítette az utolsó kívánságát: még a halála előtt megnézhette a feleségével a május 17-én bemutatásra kerülő filmet, egy külön nekik szervezett előadáson. A pár a mozizás után az egész dolgot elindító reddit.com-on számolt be az élményről, megjegyezve, hogy Abrams a világ legrendesebb fickója, és ezt a kedves gesztusát soha nem fogják elfelejteni. Az új részt egyébként mindketten zseniálisan jónak tartották.

spockhand152013
Fotó: Paramount

A filmbe illően meseszerű véget érő történet még tavaly kezdődött, amikor Craft az egyre súlyosbodó állapota miatt pont lemaradt a Star Trek 2 kilenc perces, exkluzív előzeteséről, amit a Hobbit IMAX-verziója előtt vetítettek le. Akkor a Reddit kommentelői segített a feleségének abban, hogy a filmet rendező J.J. Abrams is tudomást szerezzen a dologról. Amikor a rendezőhöz is eljutott, ahogy a 42 éves férfi szinte már biztos, hogy nem éli meg kedvenc filmsorozatának legújabb részét, megígérte, hogy akár a teljes filmet is levetítik Craftéknak.