Brad Pitt lesz Poncius Pilátus

2013.01.09. 09:59

A Warner Bros. pár hónapja jelentette be, hogy bibliai témájú, epikus filmet készítenek Poncius Pilátusól, amit az a Vera Blasi írt meg, aki a Tortilla Soup, a Woman On Top és az Emperor miatt lett a kritikusok kedvence. A címszerepet a Deadline.com információi szerint Brad Pitt játssza majd, ami elég furcsa, hiszen Pitt általában rendes fazonokat alakít, nem olyanokat, akik Jézus Krisztus megfeszítéséről intézkedtek ugye (és az most mindegy, hogy politikai okok vagy a meggyőződése miatt).

A történet Poncius gyermekkorától kezdve foglalkozik a karakter sorsával, bemutatja a harcos katonát, akiből generális lesz, majd Tiberius császár alatt először egyiptomi kormányzóságot ígérnek neki, de végül Júdea prefektusaként végzi. A forgatókönyv állítólag nem a tipikus szandálos Biblia-filmek nyomában halad, aminek már jó előre örülünk, mert abból a műfajból nagyjából kihozták, amit lehet. A filmben Pilátus, Tiberius és Jézus mellett megjelennek más történelmi alakok is, páldául Caligula, Keresztelő Szent János, Mária Magdolna és így tovább.

Ha minden igaz a projekt a Rettenthetetlen és a Gladiátor nyomdokaiban halad majd, és látványos, akciódús történelmi kalandfilm lesz belőle, amiben Pilátus nem egyértelműen rossz ember, Kajafás viszont egy áskálódó nyomorult. Pitt meglehetősen elfoglalt volt mostanában, leforgatta a World War Z-t és Steve McQueen Twelve Years A Slave-jét,  és a The Counselor című kimit, amit maga Cormac McCarthy írt.