Schwarzenegger Új-Zélandon akar Conant forgatni

2013.01.14. 12:12

Arnold Schwarzenegger egy percig sem pihen! Még a hétvégén is az új akciófilmjét, az Erőnek erejévelt promózta, és az egyik vetítés mellé szervezett közönségtalálkozón fantasztikus híreket szivárogtatott ki a következő Conan-filmről: még idén, év vége környékén belevág a forgatásba a fantasy-filmek egyik jól bevált helyszínén, Új-Zélandon, ahol a tervek szerint Peter Jackson stúdiójába is beköltözne a stáb.

Schwarzenegger szerint a Universal stúdió régi vezetése elbaltázott mindent, amit a Conannal lehetett. A könönségtalálkozón készített videóban is elmondta: nemcsak a John Milius-film után, de még az elmúlt 10 évben is úgy tekintettek a producerek a Conan-folytatásokra, mint olcsó és gyatra B-kategóriás akciófilmek soráta (ezt a hozzáállást az exkormányzó egyébként az életrajzi könyvében is kifogásolta). „Az Universalnál rájöttek, hogy ez a hajó már elment, az új vezetőség viszont úgy döntöttt, mindenképpen fel akar ugrani rá. Rendbe teszik a jogi hátteret, új moziszériát akarnak nyitni, és teljesen komolyan gondolják, hogy az új filmnek csakis A-kategóriás forgatókönyvírója és A-kategóriás rendezője lehet – újságolta a fejleményeket a 65 éves Schwarzenegger. – Azt mondták nekem, hogy kizárólag velem akarják megcsinálni az új Conant, és egyáltalán nem aggódnak amiatt, hogy már nem úgy nézek ki, mint egy 30 éves akcióhős".

Az új történet a főszereplő idős kora miatt pont abban a korszakban kezdődne, amiről csak Conan krónikása, Mako beszélt a korábbi filmek epilógusában: az öreg, prémbundás-csatavértes Conan Aquilonia trónján ücsörögve úgy érzi, csak úgy kerülhet a Walhallába, ha hősi halált hal valamelyik véres csatamezőn, ezért leporolja a régi karját, és megint fejest ugrik az asszonymentős-varázslógyilkolós kalandokba. (via comingsoon.net)