Ez az igazi Toy Story

2013.01.17. 12:49
50907d3048db5.image

Két kaliforniai amatőrfilmes nagyon szeretett volna eljutni a Pixar filmstúdióba, mert igen nagy becsben tartották az ott dolgozókat és filmjeiket - például a Toy Story-t. Jobb ötletük nem lévén, úgy döntöttek, elkészítik a film "élőszereplős" változatát, drótokkal mozgatott igazi játékokkal és gyerekhangokkal. A kétéves munka végeredménye január 12-én debütált a YouTube-on, azóta több mint ötmillióan látták.

A 21 éves Jonason Pauley és két évvel idősebb barátja, Jesse Perrotta nagyon jól tudta, hogy a Pixar (korábban az Apple, most a Disney tulajdona) stúdióba úgy, hogy nem tudnak mit felmutatni, nem lehet bejutni, ezért töltöttek el két évet a film remake-jével. A két lelkes amatőr filmes Pauley szüleinek a házában látott neki a forgatásnak, a filmbeli Pizza Planetben játszódó jeleneteket pedig egy helyi pizzériában vették fel. (A YouTube-ra feltöltött verzióhoz a Pixar engedélyével az eredeti hangsávot használták.)

A projektre 1000 dollárt költöttek mindössze, azaz 227 000 forintot, amiből egy közepes Hacktion-snittet sem lehet felvenni. A legnagyobb kihívásnak a szomszédoktól kölcsönvett kutya bizonyult illetve a játékok hangját kölcsönző gyerekek időbeosztása. A film elkészítésében 150 barátjuk és ismerősük vett részt. Nem ez volt mellesleg az első Toy Story-remake-jük, a harmadik rész végét már korábban újra forgatták, ezt 2,5 millió néző látta a YouTube-on.

A Pixar jelezte, hogy tud a fimről, sőt, a Toy Story vágója (egyben a második rész társrendezője és a harmadik rendezője) Lee Unkrich a Twitteren kapcsolatba lépett velük, és megígérte, segít elérni céljukat.