Marion Cotillard Hasty Pudding-díjat kapott

2013.01.17. 09:48

A francia színésznő lett a Harvard Egyetem nagymúltú színjátszó csoportja által odaítélt Hasty Pudding-díj idei női kitüntetettje. Cotillard a január 31-én rendezett éves gálán veszi ét a díjat, majd  a hagyományoknak megfelelően a színtársulat tagjai egy kicsit beszólngatnak neki a színpadon, de csak a jóízlés keretein belül. A férfiaknál még nem hirdettek győztest, de napokon belül kiderül, ki kapja a díjat.

A Harvard Egyetem színjátszó csoportja minden évben kiosztja az év nője és az év férfija címet, amellyel a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeket vagy a szórakoztatóipar jeles alakjait jutalmazzák.  A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított. Az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását.

A modern kor női díjazottjai között olyan művészek találhatók, mint Meryl Streep, Julianne Moore, Anne Hathaway, Halle Berry és Catherine Zeta-Jones. Tavaly Claire Danes részesült az elismerésben.