Elkelt az eredeti Batmobile

2013.01.20. 20:19

4,2 millió dollárt, vagyis több mint 925 millió forintot fizettek azért a Batmobile-ért, amit Adam West színész vezetett a hatvanas években vetített tévésorozatban. Az autót Rick Champagne, egy logisztikai vállalat tulajdonosa vásárolta meg. Az 56 éves új tulajdonos, aki még csak tízéves volt, amikor a sorozat 1966-ban először adásba került, azt nyilatkozta, hogy ezzel régi álma vált valóra.

A most 84 éves Adam West 120 epizódon át játszotta a testhezálló lila ruhába bújt Batmant; ezalatt végig ugyanazt az autót vezette. A Batmobile formaterve egy 1955-ös Lincoln Futurából származik; a tömeggyártásba soha nem került autót a Ford Motor Company tervezte Olaszországban.

A szóban forgó modellt az autók átalakításával foglalkozó George Barris vásárolta 1965-ben, és tizenöt nap alatt faragott belőle Batmobile-t. A Batmobile átépítése 15 ezer dollárba került. Miután a sorozatot 1968-ban befejezték, a Batmobile-t átmenetileg egy privát bemutatóteremben állították ki Kaliforniában. Az autót nyolchengeres motorral és ejtőernyőkkel is fölszerelték; ezek Batmannek sokat segítettek a sorozatban, hogy könnyen be tudja venni az éles kanyarokat is. További érdekesség, hogy ez volt a világon az egyik első autó, amiben telefon is volt.