Megfilmesítik Armstrong bukását

2013.01.22. 09:36

Lance Armstrong hatalmas bukása, és a hét Tour de France győzelmet hozó csalássorozata hamarosan a mozikban is látható lesz. J.J. Abrams producer és a Paramount Pictures ugyanis minél hamarabb le akarja foglalni az Armstrong életéről szóló, Cycle of Lies című könyv megfilmesítési jogait. A könyv szerzője Juliet Macur, a New York Times riportere, aki több mint egy évtizedig követte Armstrong életét, a ráktól való küzdelemétől kezdve a biciklizéshez való visszatérésen keresztül egészen a bukásáig.

J.J. Abrams, a Star Trek rendezője azt követően jelentette be a filmterveit, hogy Armstrong múlt héten elismerte Oprah Winfrey műsorában, gondosan kitervelt doppingsorozat segítette hozzá a győzelmekhez.

A film egyelőre nagyon kezdeti stádiumban van és még csak annyit tudni, hogy J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot fogja gyártani, de az bizonytalan, hogy vajon Abrams lesz-e a rendező is. Azt sem tudni még, hogy ki játszaná a kerékpáros Armstrongot. A Sony egyszer már akart készíteni egy Armstrong filmet, amiben még hősként mutatták volna be a kerékpáros. A főszerepet Armstrong barátja, Jake Gyllenhaal játszotta volna, aki el is kezdett edzeni a filmhez, de miután kiderült Armstrong doppingügye, a fim előkészületei félbe szakadtak.