Kamarás Iván elütötte Bruce Willist

2013.01.28. 10:56

Iszonyúan vicces Die Hard 5-videók kerültek ki a hétvégén kedvenc filmes blogunkra, a Geektyrantra: az egyikben például Kamarás Iván üti el Bruce Willist egy Mercedes terepjáróval, aztán oroszul káromkodva nekimegy a kopasz akciósztárnak, de kap tőle egy sallert és azonnal megfekszik.

A másik Die Hard 5-videóban, ami egyben Mercedes-Benz-reklám is, a 2nd unit dierector, néhány kaszkadőr és a többi stábtag mesél arról, milyen jó érzés volt ripityára törni azokat a kék Mercedes Sprinter furgonokat, amiket a budapestiek is rengetegszer láthattak a Moszkvának átfazonírozott főváros terein és utcáin:

A február 14-én Die Hard - Drágább, mint az életed címmel mozikba kerülő, ötödik Die Hard-film Moszkvában játszódó jelenetei áprilistól augusztusig forogtak Magyarországon, a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően. A történet szerint a korábbi részek tökös amerikai zsaruja, John McClane (Bruce Willis, szokás szerint Dörner György hangján ) Oroszországba kénytelen utazni, mivel a fia, Jack (Jai Courtney) magára haragította az ottani maffiózókat, egy terroristákkal barátkozó tábornok pedig meg akarja ölni az épp Moszkvába látogató amerikai elnököt.

Az olyan buddy cop-filmes odaszólogatások, mint a "– Honnan van ez a mordály, fiam? A múzeumból loptad? – Retró darab. Pont, mint mint te!" miatt a rajongók abban bíznak, hogy John Moore rendező és Skip Woods forgatókönyvíró nemcsak a baszdmegeket csempészte vissza a régi Die Hard-filmekből, hanem a széria legjobbjának számító, duplafőszereplős harmadik rész fergeteges hangulatát is.