Nem tűntek el a Linda-film támogatói

2013.01.29. 11:22 Módosítva: 2013.01.29. 11:30

Ahogy január elején megírtuk, a Linda című sorozatból Martin Csaba 2014-ben filmet csinálna. A főszereplők, Görbe Nóra, Szerednyei Béla és Johnny Gold a Frizbi hétvégi felvételén azonban azt mondták, hogy eltűnt a film mecénása. "Volt egy komoly befektető, akivel szinte mindenben megegyeztünk, csak amikor az érdemi megállapodásra került a sor, az illető elpárolgott" - nyilatkozta Hajdú Péternek Johnny Gold a Bors beszámolója szerint, ami igaz ugyan, de mint az Index megtudta, ez évekkel ezelőtt történ, nem a film jelenlegi állapotára utal.

"Ez egy régi sztori. Akkor valóban kihátrált az egyik potenciális befektető, de ilyesmi mindig előfordul a filmkészítésben. Semmi gond nem volt vele, túltettük magunkat a dolgon" - nyilatkozta az Indexnek Martin Csaba rendező, aki most kicsit szomorú, hogy a Bors pont azt a jelentéktelen félmondatot emelte ki, aminél sokkal fontosabb dolgok is elhangzottak a Frizbi felvétele alatt. "Szeretnénk állami támogatást, de persze folyamatosan keressük azokat a nagy cégeket, magánbefektetőket és filmes utómunkapartnereket, akikkel végre egy nézhető magyar közönségfilmet tudnánk készíteni."

Az egykori klumpában karatézó Linda, azaz a ma már 56 éves Görbe Nóra egyébként azonnal igent mondott a rendező megkeresésre: nagyon jól szórakozott a retróelemeket a mostani nyugdíjas rendőrök visszahívásával vegyítő forgatókönyven, és reméli, hogy a pénzügyi források is rendelkezésre állnak majd a film elkészítéséhez.

A Frizbi szerda este kerül adásba a TV2-n, de egyelőre nem tudjuk, hogy adásba kerül-e Johnny Gold félreérthető kijelentése.