Csak lesz Indiana Jones 5 az öreg Forddal?

2013.01.31. 13:23

A Lucasfilm 59 éves elnökasszonyával, a Spielberg-filmek állandó producerével, Kathleen Kennedyvel készített négyoldalas gigainterjút a napokban a Hollywood Reporter, amiben a jelenleg talán legbefolyásosabb hollywoodi producer minden nagyobb filmtervéről beszélt a J.J. Abrams-féle Star Wars folytatástól kezdve a Jurassic Park 4-en át egy tervbe vett Indiana Jones 5-ig.

Utóbbira mi is felkaptuk a fejünket (Abramsszről és a Star Warsról lesz majd nagyobb cikkünk, nyugalom!), főleg mert erről a projektről maga Steven Spielberg nyilatkozott így a kerekasztal-beszélgetésükön: "Nem fogok újabb Indiana Jones-filmet forgatni, kivéve, ha George Lucas írja meg a sztoriját". Lucas, most hogy már ráér (hiszen az egész Star Wars-univerzumot 4,05 milliárdért átpasszolta a Disney-nek), először is rendbe tenné az Indy-idővonalat, hiszen a 89-es Utolsó kereszteslovag és a 2008-as Kristálykoponya között összesen 19 év telt el, ráadásul közben olyan nem elhanyagolandó események történtek, mint az öreg Jones professzor (Sean Connery) halála és a második világháború, ahol Indy fejtette meg a nácik Enigma-kódrendszerét (legalábbis ezzel kérkedik a Kristálykoponyában).

Az új történet tehát akár az Indy-filmek jól megszokott, náciverős milliőjében is játszódhat, ezúttal a negyedik részhez képest egy évtizedet visszalépve, a második világháború idején. Főleg mert a legtöbb kritika a legifjabb Indy, Shia LaBeouf felbukkanása és az 50-es évek ufóhisztériás-szovjet katonás hangulata miatt érte a készítőket. Persze ez az egész csak találgatás egyelőre.

Akárhogy is lesz, Kathleeny Kennedy és Steven Spielberg még biztosan együtt fog dolgozni néhány blockbusteren, hiszen ötéves szerződést írtak alá. A 70 éves Harrison Ford egyébként már 2008-ban meglebegtette , hogy "lesz Indiana Jones 5 is, reméljük, nem kell újabb 20 évet várni rá". Ugyanebben az évben Ford örökös szinkronhangja, Csernák János is elmondta iparági forrásokra hivatkozva: " Úgy tudom, az ötödik résszel visszatérünk a vallásos témához, és Indy Jézus keresztjének darabjait keresi majd. " (via Geektyrant)