Nicolas Cage meghalt volna Supermanként

2013.02.01. 16:51

Felkerült a netre Tim Burton Superman-filmjének teljes forgatókönyve, amit az Arachnophobiát és a Jack Nicholson-féle Farkast is jegyző Wesley Strick írt meg 1997 júliusában (le is tölthető innen).

niccageinsupermanlives
Fotó: Warner Bros.

A piros alsógatyás, kriptoni Acélembert Nicolas Cage alakította volna, akivel Burton már a ruhapróba fázisig is eljutott, ám végül lelőtték a filmtervet, mert 1997. június 20-ától folyamatosan negatív kritikákat kapott a Warner negyedik Batman-filmje, a Schwarzenegger közreműködésével leforgatott Batman és Robin (a bukás miatt a stúdió kidobta az ötödik Batman-film tervét is, amiben pont Nicolas Cage lett volna a főellenfél, Madárijesztő).

Pedig Tim Burton Supermanje olyannyira grandiózus volt, hogy az Acélember a legfontosabb jelenetben még meg is halt volna. Jó, persze, utána feltámasztották volna a Kriptoni Újjáélesztő Zselével a Magány Palotájában Erődjében, hogy a film végén lerombolhassa a saját síremlékét Metropolis főterén, és kéz a kézben andaloghasson el Lois Lane-nel a naplementébe. A film főgonoszai egyébként az elvetemült Agykeselyű és a kriptoni szörnyeteg, Doomsday lettek volna.

Agykeselyű itt egy B-filmes kikacsintással csak egy fej lett volna valami üvegtartályban fortyogó tápoldatban, és kibernetikus póklábakon mászkálva, Lex Luthor laboratóriumaiban ügyködött volna a világ elveszejtésén. A gonosz milliárdos pedig az egyik viccesnek szánt, blőd jelenetben súlyosan megsérült volna: meg akarja simogatni Doomsday fejét, de a gonosz űrlény leharapja az egyik ujját.