no

Rajzoljon saját ponyvaborítót pár klikkeléssel!

2013.02.04. 14:15

E sorok írójához hasonlóan ön is imádja nézegetni a régi, kalandos-űrháborús ponyvaregények borítóit vagy az 50-es évek inváziós filmjeinek moziplakátjait? Minden kép lázba hozza, ami retro future stílusban készült? Mindig is saját szuperhősről álmodozott, csak sosem tudott rajzolót keríteni hozzá? Kit érdekel Indiana Jones és a Rocketeer, ha itt van Pannónia kapitány, Turulasszony és az Index kaszás mókusa, egyenesen a Terror Bolygójáról?

A Thrilling Tales nevű, interaktív webnovellákat közlő, és azokat csodaszép illusztrációkkal díszító honlap tudósa, Bradley W. Schenck nemrég kifejlesztett egy Pulp-O-Mizer Cover Maker nevű alkalmazást, amivel most már bárki összerakhat olyan újság-, könyv- és képregényborítókat, amiken a sugárpisztolyos főhős épp egy óriásrobottal néz farkasszemet, az Uránusz hatodik holdja előtt feszít, vagy épp egy tápoldatos hengerbe zárva várja a szabadulását.

A program a kitalált sorozatcímekkel (Tales from the Planet of Terror, Fantastic Future Stories, Weird Andventure in Outer Space, stb.) olyan, a valóságban is létező, híres ponyvamagazinoknak állít emléket, mint a Weird Tales, az Amazing Stories, a Planet Stories, az Astounding Science-Fiction és a Science Wonder Stories. Ezekben az antológiákban ugyanis a fantasy és a sci-fi műfaj fénykorában olyan híres írók publikálták első novelláikat, mint Isaac Asimov, a tavaly elhunyt Ray Bradbury, a Star Wars-széria első folytatását megíró Timothy Zahn, a Cthulhu-mítosz atyja, H. P. Lovecraft, vagy épp a kimmériai barbár, Conan megteremtője, Robert E. Howard.