Az Amazonas mellett kiröhögték a kannibálfilmeket

2013.02.06. 09:42

Eli Roth, a Motel-franchise alkotója, a Becstelen brigantyk medvezsidója feltámasztaná a kannibálfilmeket. A rendező eddig sem titkolta, hogy a Cannibal Holocaust nagyban hatott rá, és szomorúnak tartja, hogy a kannibálos horror műfaja az elmúlt évtizedekben kicsit háttérbe szorult. Roth a klasszikus, "dzsungelben kolbászolnak a főszereplők, míg meg nem eszik őket" típusú filmeket szeretné visszahozni a mozikba, így The Green Inferno, azaz Zöld pokol címmel rendezett is egyet, hátha követőkre talál.

cannibal1

A műfaj rajongóinak nem véletlenül lehet ismerős a cím, hiszen a Cannibal Holocaust egyik címváltozatáról van szó, Roth így tiszteleg a nagy elődnek. A forgatásra az Amazonas menti dzsungelben kerítettek sort, és ha már ott voltak, levetítették a Cannibal Holocaustot néhány helyi bennszülöttnek.

Roth az Empire magazinnak elmesélte, hogy egy olyan faluban forgattak, ahol előttük filmes stáb még nem járt. "Se elektromos áram, se folyó víz, se tévé nem volt a faluban, az első film, amit életükben láttak a Cannibal Holocaust volt. El kellett magyaráznunk nekik a filmet mint koncepciót, mert nem értettek, miről beszélünk. Aztán jött a vetítés, amit nagyon élveztek, és végig röhögték a legvéresebb jeleneteket."

A The Green Inferno várhatóan jövőre kerül a mozikba.