no

Boba Fett és Han Solo is saját filmet kap

2013.02.07. 12:25 Módosítva: 2013.02.07. 12:26
A kis Han Solo vázlatrajza
A kis Han Solo vázlatrajza
Fotó: Wookiepedia

Tegnap még csak pletykaszinten merült fel az önálló Yoda-, Jabba- és Bobda Fett-mozifilmek terve, ma viszont már hivatalosan is megerősítette a Lucasfilmet tulajdonló Walt Disney Company, hogy két spin offot is gyártanak az új Star Wars-trilógia mellé: önálló filmet kap Boba Fett és Han Solo.

A Han Solo-mozifilm a Sith-ek bosszúja és az Új remény alcímen futó Csillagok háborúja, azaz a saga III. és IV. epizódja között játszódna, és természetesen azt mesélné el, mit csinált kedvenc koréliai csempészünk, mielőtt hercegnőszabadításra adta volna a fejét. Mivel Han az első Halálcsillag felrobbantásakor 29 éves volt, értelem szerűen nem a 70 éves Harrison Ford fogja alakítani az új filmben, hanem keresnek helyette valaki mást.

A fiatal Han Solót egyébként George Lucas már a 2005-ös Sith-ek bosszújába is bele akarta rakni: a Wookiepedia és a The Art of Star Wars Episode III című forráskönyv szerint a vukik bolygóján, a Kashyyykon tűnt volna fel Csubakka oldalán tinédzser fiúként, de színészt már nem castingoltak a szerepre és végül a forgatókönyvből is kidobtrák a karaktert és a jelenetét.

A Boba Fett-mozifilm viszont már a Csillagok háborúja és A Birodalom visszavág között fog játszódni. A mandalori fejvadászt alakító színész kiválasztása végülis elhanyagolható része lesz az új projektnek, hiszen Fett egyszer sem vette le a sisakját a filmekben. A két spin offban a rajongók nagy örömére visszatérhetnek akár olyan szereplők is, akik a kánonban már halottak: Boba Fettnek például biztosan lesz valami piszkos ügye a maffiacézár Jabbával vagy a még vidáman fénykardozgató Darth Vaderrel.

A Disney elnöke, Bob Iger már az új trilógia kísérőfilmjeinek forgatókönyvíróit is megnevezte. Jó kezekbe kerül az őstrilógiából építkező alapanyagok: a Sherlock Holmes társírója, Simon Kinberg és a Birodalom visszavág mellett az Elveszett frigyláda fosztogatóit jegyző Lawrence Kasdan  mesélhetik el a fiatal Solo és Boba Fett kalandjait. Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a ugyanez a két forgatókönyvíró dolgozik jelenleg a Csillagok háborúja VIII. és IX. részein is, míg a trilógianyitó VII. epizódot a Toy Story 3 geggyárosa, az Oscar-díjas Michael Arndt kapta meg.

Az már biztos, hogy a Star Wars 7-et J. J. Abrams rendezi. Az új, önálló filmek rendezőiről viszont még sem tudni semmit. Pletykák persze eddig is voltak: Boba Fettről a Rocketeer és az Amerikia kapitány rendezője, Joe Johnston akar évek óta filmet forgatni, Han Solóról pedig legutóbb Robert Rodriguez nyilatkozta azt, hogy a kedvenc sugárpisztolyos karaktere, és szívesen foglalkozna vele. (via Entertainment Weekly)