Kamu Bud Spencer hétvégi halálhíre

2013.02.11. 11:43

A hétvégén a Mediamasson és a Necropedián is megjelent Carlo Pedersoli, ismertebb nevén Bud Spencer február 12-i halálhíre (ami eleve gyanús lehetett volna, hiszen ez a holnapi dátum), amit természetesen azonnal felkapott a Facebook és a többi népszerű közösségi oldal. A halálhír természetesen kamu, a 83 éves színész maga jelentette be, hogy szerencsére még él és virul. Reméljük most, hogy a halálhírét keltették, még 100 évesen is írhat majd forgatókönyveket és szerepelhet egy-két filmben és tévésorozatban. Korábban hasonlóan korán eltemették a rajongók és a közösségi oldalak Snoop Doggot (aki persze ma már Snoop Lion) és Morgan Freemant. 

Bud Spencer utoljára 2010-ben forgatott: a Nincs kettő séf nélkül című sorozatát február 23-tól már a itthon is vetíti a tévé. Három évvel ezelőtt önéletrajzi kötetet adott ki, ami magyarul a Különben dühbe jövök címmel jött ki.

Ebből az alkalomból az Indexnek is adott távinterjút: itt derült ki, hogy valójában nem is tud sirályul, és a vízilabdás Kárpáti Györgytől sem kérte soha, hogy ne üsse a medencében az arcát, mert vigyázni kell magára a filmszerepei miatt. "De emlékszem a magyarokra, és a margitszigeti uszodára is, sokszor jártam ott".

Bud Spencer elválaszthatatlan filmes bunyópartnere, Mario Girotti, azaz Terence Hill is életben van még természetesen: március 29-én fogja ünnepelni a 74. születésnapját. Sajnos Bud Spencerrel utoljára a Bunyó karácsonyigban szerepelt együtt, azóta viszont több tévés produkciót is forgatott, többek között a Lovas a sötétbent, a Don Matteót, két westernfilmet (a 2009-es Doc West folytatásáról, a Triggermanról itt írtunk kritikát) és a tavaly bemutatott Un passo dal cielo című szappanoperát, amiben pont egy olyan öreg, de tökös XXI. századi önkéntes igazságtevőt alakít, aki Chuck Norrishoz hasonlóan cowboycsizmában rúgja szét a rosszfiúk seggét, ha azok az ő Marlboro-reklámba illő hegyei között keresik a bajt.

Terence Hill szerencsére jól tartja magát, 20 évet is letagadhatna a korából. És ha a kék szeme néha kicsit szomorkás is (évekkel ezelőtt meghalt a fia), még mindig el tudja hitetni, hogy ő az a szőke csirkefogó, akinek mindig van egy jó beszólása, mielőtt rácsap a körmödre egy biliárddákóval, vagy hatszor keresztüllövi a kalapodat.

Bud Spencer és Terence Hill egyébként csak Olaszországban, Németországban és a minden furcsaságra rákattanó Japánban lettek annyira népszerűek, mint nálunk. A magyar Spencer-Hill-rajongók különösen lelkesek és legendás a fanatizmusuk: mindenki számára szentségtörésnek számít, ha a páros 70-es és a 80-as években forgatott klasszikusait (Különben dühbe jövünk, Bűnvadászok, …és megint dühbe jövünk, Kincs, ami nincs, Nyomás, utána!) nem a jól megszokott Bujtor István-Újréti László-szinkornnal adja le sokadszorra valamelyik kereskedelmi tévé. Amivel persze mindig kiütéssel megnyeri az aznapi nézettségi versenyt.