Csikágózás az Oscar-gálán

2013.02.12. 14:32

A jövő vasárnap kiosztásra kerülő Oscar-díjak köré rendezett puccos gáláról a producerek azt ígérik, hogy ez lesz a díj történetének legszórakoztatóbb négy órája. Ettől azért annyira nem esünk hasra, mivel minden évben ezt mondják, de nem mindig tudják felülmúlni magukat - a legutolsó két díjátadó például tömény unalomba fulladt, és ha az előzményeket názzük, akkor az idei is abba fog, mert szinte minden nagy díj nyertesét előre meg lehet tippeni, úgy meg nem annyira  izgalmas a dolog.

Ha a díjazottak nem fogják felvinni az ember vérnyomását, pótoljuk az izgalmakat a műsorvezetővel gondolhatták a szervezők, így kerülhetett a ceremóniamesteri szerepbe Seth MacFarlane író/rendező, aki egyébként tényleg nagyon vicces bír lenni, csak éppen a humora nem annyira mainstream, mint a jó öreg Billy Crystalé vagy Steve Martiné. A díjakat átadó színészek közt ott lesz Richard Gere, Queen Latifah, Renée Zellweger és Catherine Zeta-Jones,  valamint Meryl Streep, Jean Dujardin, Octavia Spencer, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Robert Downey jr. és Charlize Theron is.

A 85. gálát a hollywoodi Dolby Színházban rendezik meg február 24-én vasárnap este, a tévék több mint 200 országban élőben közvetítik majd, nálunk az HBO adásán lehet nyomon követni, hajnali két órai kezdettel.