Habkönnyű vígjáték és thriller volt a legnépszerűbb a hétvégén

2013.02.12. 15:19

A pénteken Amerikát elérő Nemo hóvihar sem tudta megingatni a mozipénztárak látogatottságát a hétvégén. Számos mozit bezártak még az éjszaka előtt, máshol áramkimaradások voltak. Több észak-keleti kormányzó kijárási tilalom alá helyezte az autósokat. Ez sem állt a hétvégén debütáló, Universal film - a Személyiségtolvaj és az Open Roads Films által jegyzett Steven Soderbergh film, a Mellékhatások útjába. Ugyan a hétvége összesítése jóval alulmúlja a tavalyi adatokat, de aggódnia egyik filmstúdiónak sem kell.

A Mellisa McCarthy és Jason Bateman által fémjelzett Személyiségtolvaj, a negatív kritikák ellenére meglepően sok nézőt vonzott, még a kasszasikernek bizonyuló Koszorúslányokat is lenyomta az első hétvége alapján. Pedig a történetben nincsen semmi új vagy eredeti. Ugyanaz a sztori, mint a 92-es HouseSitter Goldie Hawnnal és Steve Martinnal, vagy mint a 2003-as Bringing Down The House Queen Latifah-val és szintén Steve Martinnal: a főszereplő egy sikeres üzletember, egyszercsak ráeszmél, hogy rejtélyes módon fogy a pénze, eközben az ország másik felén valaki a főszereplőnknek adja ki magát és gondtalanul szórja a pénzt. Eredetileg két férfi lett volna a főszerepben, de McCarthy szereplése a Koszorúslányokban (amiért Oscar jelölést is kapott) meggyőzte a rendezőket. A film február 21-től látható a magyar mozikban.

A hétvége másik sikeres debütálója, az Oscar-díjas Steven Soderbergh által rendezett krimi-thriller, a Mellékhatások volt. A producerek sokat várnak az alkotástól, mely elvárásokat egyelőre nem sikerült teljesíteni a mozipénztáraknál. A filmben Jude Law, Channing Tatum, Rooney Mara és Catherine Zeta-Jones szerepel, az ügyes sajtósok a New York Times-portrétól a Vogue címlapon át a netes virus-kampányig (a filmben szereplő kitalált drogról) mindent bevetettek, de egyelőre úgy tűnik, ez is kevés az átütő anyagi sikerhez.

A fentiek a számok szigorúan puritán nyelvére fordítva:

  1. Személyiségtolvaj - 34,6 millió dollár
  2. Warm Bodies - 11,3 millió dollár
  3. Mellékhatások - 9,3 millió dollár