Megfogadjuk az Oscar-nyerteseket

2013.02.24. 12:04

Mint szinte mindenre, az Oscar-díjakra is lehet fogadni, így fejest ugrottunk az internetes szerencsejátékok sötét bugyrába, pénzt, időt és energiát nem spórolva megkerestük a legjobb oddszokat, és fogadtunk, hogy a kedves olvasóknak ne kelljen. Ha nyerünk, az összeget jótékony célokra, a magyar bluray-gyűjtők megsegítésére fordítjuk. Nem minden online iroda kínál Oscar-fogadásokat, de ahhoz pont elegen, hogy lehessen válogatni. Az itthon is legismertebb oldalak közül válogattunk, ahol leginkább csak kézilabdára és és focira lehet fogadni.

Az egyből látszott, hogy ha nyerni akarunk, kockáztatni kell, hiszen ha a Legjobb férfi főszereplő kategóriában Daniel Day-Lewis győzelmére fogadunk, akkor 1000 forintra legfeljebb ötvenet nyerhetünk,  sőt az általános a tíz-húsz forintos hozam, amiből nemigen lehet nagyon jótékonykodni.

Jobban járunk, ha valami outsiderre fogadunk, mármint elméletileg, hiszen Bradley Cooper (Napos oldal) ezer forintra hatvanötszörös pénzt hoz átlagosan, nagyjából viszont ennyi esélyünk is van a győzelemre, ha fogadunk rá. Anne Hathaway (legjobb női mellékszereplő) sem a fogadók barátja a maga 20-60 forintos megtérülésével, szóval őt is csak akkor érdemes  megtenni, ha már megvan egy tuti tippsor, amit kicsit fel akarunk szorozni. Nem magunktól vagyunk ilyen okosak amúgy, egy szerencsejátékokban jártas debreceni barátunk vezette az Index kezét.

A legjobb film díjára esélyes Argó-akció már egy fokkal jobban hoz, akár 1,22 szeres pénzt is kereshetünk vele (ezerre 222 forintos haszonnal), és minimum 140 forintot tuti keresünk vele, bárhol is fogadunk rá.

Még mindig nem nem tartunk tehát ott, hogy meggazdagodjunk, még akkor is karcsú lenne a dolog, ha az Index pénzügyi osztályán át tudnánk verni a "kéne 500 000 forint, fogadásra" tervünket, maximum 110 000 forintos hozamra ennyit nem kockáztatnak a kollégák, az világos. Ha bízunk viszont az amerikaiak legendás hazafiságában, és ezer forintunkkal A bin Láden-akciót tekintjük fogadási alapnak, akkor ötvenszeres pénzt kereshetünk, tehát ez sem járható út, hiszen egy esélytelen filmről van szó.

Inkább olyan kategóriákat néztünk, ahol nem volt kiemelkedően esélyes induló, így fogadásainkat kombinálva (már amelyik irodánál lehetett), igyekeztünk egy óvatosan optimista oddszot összehozni, és tízezer forintot kockáztattunk. Alapként a legjobb animációs kategóriát vettük, amiben a Merida, a bátor a feltett összeg kétszeresét hozza minden irodánál. A skót íjászcsajról szóló filmet a vegasi bukik is esélyesnek tartják, és ha valakiben, akkor egy hálós atlétában izzadó kövér olasz fickóban mindenképpen megbízunk.

A legjobb férfi mellékszereplők között minden iroda Tommy Lee Jones és Christoph Waltz küzdelmét várja. Van olyan hely a nálunk is elérhető oldalak közül, ahol egyaránt 2,5 szeres oddszokat adnak a két színészre, máshol a Waltz vezet (1,93 vs 2,3), vagy éppen Jones (2,1 vs. 2,6). Nekünk a Django osztrák fogorvosa jobban tetszett, mint az idétlen parókás, mogorva politikus a Lincolnban, így Waltz lesz a befutónk. Most tartunk ötszörös pénznél.

Választani kellene egy rendezőt is, de nem merünk, mert ugyan mindenütt Spielberget hozzák ki esélyesnek, de a fogadóirodákkal oddszmestereivel ellentétben mi láttuk a Lincolnt, és nem hisszük, hogy a film Oscart ér. Persze nem szabad lebecsülni az akadémiai tagság lustaságát sem, a "ha Spielberg és történelem, az csak jó lehet" elv azért itt is működhet. A rendezőket tehát kihagyjuk.

Felszorozzuk viszont a mostani ötszörös oddszot az Argó-akcióval (1,22), Anne Hathaway-jel (1,03) és Daniel Day-Lewisszal (1,05), így máris 6,6-nál vagyunk (10 000 forintra 56 600 forint nyeremény), de a gépszíj csak most kapja el az embert.

Van egy kategória, ahol ugyanis nagy meglepetést sejtünk. A legjobb operatőrök között ott van az a Roger Deakins (Skyfall), akit eddig tízszer jelöltek, de egyszer sem tudott nyerni, és mi neki nagyon drukkolunk a sokkal esélyesebb Claudio Miranda (Pi élete, 1,1-es oddsz) ellenében, felszorozzuk a 6,6-ot héttel, és nagyon fogunk szurkolni a jóravaló angolnak. Így, ha nyerünk, akkor 42,6 szoros pénzt kaszálunk, azaz 10 000 forintra 416 000 forintot.

Drukkoljanak velünk hétfő hajnalban.