Clooney Médiadíjat is kapott az Oscar mellé

2013.02.28. 13:48

Alig pár nappal a produceri Oscar-díja után Médiadíjjal tüntették ki a németorzsági Baden-Badenben George Clooney színész-rendezőt politikai elkötelezettségéért és humanitárius tevékenységéért. Az 51 éves sztár kedden személyesen vette át a díjat. A baden-badeni United Charity Alapítvány szerdán bejelentette, hogy jótékonysági árverést rendez olyan tárgyakból, amelyeket Clooney kézjegyével látott el: többek között egy kávéfőző, egy nyakkendő és egy üveg tequila is kalapács alá került. Az aukció bevételét gyermek és ifjúsági segélyprogramok támogatására szánják.

Clooney jelenleg új filmjét készíti elő Németországban. A The Monuments Men, amelynek stáblistáján forgatókönyvíróként, színészként és rendezőként is szerepel, egy művészettörténészekből és múzeumi kurátorokból álló csoportról szól, amely a nácik által elrabolt műkincsek után nyomoz.

A baden-badeni Media Controll nevű marketing- és közvélemény-kutató cég korábban ugyanezt a Médiadíjat díjat adományozta Bill Clintonnak, Nelson Mandelának és a dalai lámának.