Jennifer Lawrence az MTV Movie Awardons is tarolhat

2013.03.06. 13:31
Kihirdették az MTV Movie Awards jelöltjeit. Hollywood új üdvöskéjét öt kategóriában is jelölték, köztük a legjobb csókjelenetért.

Hosszúra nyúlik a díjátadók szezonja, az Oscar után most tették közé az MTV Movie Awards jelöltjeit is, melyek egy része megegyezik az eddigi befutókkal, de feltűnnek benne új jelöltek is.

A legtöbb jelölést, fejenként hetet a Tarantino új filmje a Django elszabadul és a Ted című film kapott, míg mindenki új kedvence Jennifer Lawrence öt jelölést zsebelhetett be. A legjobb színésznőnek járó díj mellett jelölték a legjobb csókjelenetre és a legjobb páros jelenetre, valamint a legjobb zenei jelenet díjára is. A díjkiosztó házigazdája Rebel Wilson ausztrál színésznő lesz, aki maga is jelölt az év felfedezettje kategóriában. Az MTV Movie Awards győztese az arany popcorn trófeát viheti majd haza.

Az MTV Movie Awards hemzseg a vicces kategóriáktól, mint például a legjobb gazember díja, amire idén Leonardo DiCaprio mellett jelölték még Tom Hardyt, Marion Cotillard-ot és Javier Bardemet a Skyfallban nyújtott alakításáért. A legjobb csók díjára jelölték még Ezra Millert is, Emma Watson pedig versenyben van a legjobb színésznőnek járó díjért.

Az Alkonyat, ami tavaly uralta a díjkiosztót idén csak egy jelölést kapott, méghozzá Taylor Lautner félmeztelen jelenete versenyzik egy díjért. A díjkiosztó idén új kategóriával bővült, mely az év legijesztőbb filmes jelenét díjazza. Ezért a díjért is versenyben van Jennifer Lawrence a Ház az utca végén című filmben nyújtott alakításával. Esélyes még Jessica Chastain a Zero Dark Thirty-ben nyújtott alakításáért, Alexandra Daddario a Texasi láncfűrészes, Martin Freeman a Hobbit és Suraj Sharma a Pi életének egy-egy jelenetéért. Az MTV Movie Awards átadója április 14-én lesz.