Amerikai fesztiválra megy a magyar Sherlock-film

2013.03.08. 16:04

A Los Angeles-i Nemzetközi Családifilm-fesztiválon (International Family Film Festival) szerepel május elején a Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági film. Bernáth Zsolt filmjét húsz másik alkotás mellett a dráma kategóriában vetítik, olvasható a fesztivál honlapján. A kisvárosi történetben a rejtélyekért, no meg a Sherlock Holmes-történetekért rajongó két fiú (Watson és Holmes), valamint egy kislány (Ica) próbálja megfejteni, mi történik azokkal a gyerekekkel, aki eltűnnek néhány napra, majd álmok, motivációk, mosoly és érdeklődés nélkül kerülnek elő.

A filmet teljes egészében Dunaújvárosban, az alkotók lakhelyén forgatták, 20 millió forintos költségvetéssel. Tavaly januárban mutatták be a mozikban, azóta DVD-n is megjelent. A filmnek nem ez az első külföldi bemutatója, tavaly május végén Csehországban, majd a romániai The Rooster's Joy International Festival of Films for Children nevű gyermekfilm-fesztivál programjában is szerepelt.

Romániában ezen kívül bemutatták a Filmtett fesztiválon a Magyar Filmnapok programban, továbbá a németországi Schlingel nemzetközi gyermek- és ifjúsági filmfesztiválon is. A film bekerült a stockholmi filmfesztivál és a brüsszeli Fantastic Film Festival programjába, valamint forgalmazóra talált Japánban.