Készül a Trainspotting folytatása

2013.03.11. 18:07

Danny Boyle több helyen is nyilatkozta az elmúlt napokban, hogy komolyan tervezi a Trainspotting folytatását. A brit rendező 2016-ra szeretné leforgatni a Trainspotting következő részét, különös tekintettel arra, hogy a film 1996-ban került a mozikba.

Boyle elmondta, hogy rendkívül optimista a folytatást illetőleg, és szeretné a teljes szereplő gárdát ismét összehozni. A Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült, a szerző közben Porno címmel megírta a regény második részét, de mint Boyle elmondta a film története csak lazán kötődne a regényhez. A forgatókönyvön John Hodge dolgozik, aki a rendező számos más filmjében közreműködött már. Szerinte, ha a forgatókönyv elég jó lesz, akkor Ewan McGregor is biztosan igent mond a folytatásra. Boyle elmondta, hogy a folytatás elkészítésében leginkább az motiválja, hogy boldoggá tegye a rajongókat.

Boyle Trance című, James McAvoy és Rosario Dawson főszereplésével készült thillerjét mutatta be hétvégén az austini filmfesztiválon. A film egy bűnözők közé keveredett árverési szakemberről szól, aki hipnózis segítségével akar egy eltűnt kép nyomára bukkanni. A Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője megjegyezte, hogy jelenleg két kosztümös filmen is dolgozik. Ezekről azonban csak annyit árult el, hogy nem a brit televíziós sikersorozathoz, a Downton Abbeyhez hasonló filmekre kell gondolni. Sosem gondolt rá, hogy történelmi filmet rendezzen - fűzte hozzá Boyle, aki azzal magyarázta, hogy most mégis belevág, hogy "elfogytak a műfajok".