Elárverezik Brando falhoz vágott Aranyglóbuszát

2013.03.12. 15:00

Elárvezerik Marlon Brando két Aranyglóbuszát egy március végi aukción Dallasban, ahol a filmsztár más személyes tárgyaira is lehet licitálni. A 2004-ben meghalt színész a Rakparton című 1954-es filmjéért kapott és az 1955-ös év férfi filmsztárjaként elnyert Aranyglóbusz-díjat árverezi el a Heritage Auctions.

Az 1954-es Aranyglóbuszt előzetesen 10 ezer dollárra értékelték, míg az egy évvel későbbiért hatezer dollárt várnak. Ezt a díjat Brando, nem tudni, hogy miért, a falhoz csapta. A törött díjat csak évtizedekkel később javították meg, de a szobor sérülései nem tűntek el nyomtalanul - idézte fel az artdaily.org.

Az árverési tételek között szerepel Brando egyik levele is, amelyben 1973-ban tudatta az amerikai filmakadémiával, hogy visszautasítja A keresztapáért neki ítélt Oscar-díjat. De elárverezik a színész néhány jelmezét is, köztük azt, amelyet A csúnya amerikai című filmjében viselt. meg lehet venni azt a kabátot is, ami Az utolsó tangó Párizsban című filmjéhez készült, de a kamera előtt végül nem vett fel.

A kikiáltásra kerülő relikviákat Brando annak idején személyi asszisztensének ajándékozta.