Óz továbbra is hatalmas a mozikban

2013.03.18. 17:41
A világ mozijaiban még mindig első a Disney CGI-vel túladagolt varázslója, a Die Hard már Kínában is megy, a Pi élete félmilliárd dollárnál tart, a Django negyedmilliónál. Így telt a hétvége a mozikban.

Az Egyesült Államokon kívüli jegybevételek összegzése alapján, egy eléggé lanyha hétvége után továbbra is vezet az Óz, a hatalmas, ami hiába zsebelt be további 46 millió dollárt a stúdiónak, még mindig nem hozta vissza a befektetett pénzt.

A Die Hard ellenben szépen pörög, Bruce Willis meg is lepte a kínai nézőket egy videóüzenettel, amiben jó szórakozást kívánt. Az ázsiai ország lakóit kifejezetten lázba hozta néhány orosz terrorista lepuffantása, de Willis legutóbbi filmje a Looper is nagy sikert aratott, amiben biztosan közrejátszott a szintén kínai Xu Qing alakítása.

A Warner Bros. is varázslókkal erősít. A The Incredible Burt Wonderstone-ban Steve Carrell, Steve Buscemi és Jim Carrey Las Vegas legnagyobb bűvészeit alakítják, akik összevesznek és az egykori barátság kártékony vetélkedésbe fordul. A könnyed vígjáték biztosan visszahozza csekély, 30 millió dolláros gyártási költségét; a középszerűségéről író kritikák ellenére Ausztráliában például a második helyig jutott a nézettségi listán.

Az Óriásölő lassan az egész világot bejárja, de egyelőre gyengén teljesít. Ellenben a Paramount, boszorkányok ellen összefogó fejvadász Jancsi és Juliskája, vagyis a Boszorkányvadászok kifejezetten sikeres hétvégét zárt, a film globális bevétele 150 milliónál jár. Szintén jól megy a szekere az Oscar-díjas filmeknek. A Lincolnra, a Hobbitra és a Nyomorultakra is még mindig sokan kíváncsiak.

Ezen a hétvégén sem csődölt be a mozizás intézménye.