Kidman Grace Kellyként küzd az Oscarért

MTI/Index
2013.03.26. 16:43 Módosítva: 2013.03.26. 16:44

December végén mutatják be a Grace of Monaco-t, melyben Nicole Kidman játssza Grace Kelly-t, a monacói hercegnét. Így a Weinstein Company filmje még versenyezhet a jövő évi Oscar-díjakért.

 

Harvey Weinsten producer természetesen fényezi a filmet, szerinte Kidman tökéletesen alakította a harmic évvel ezelőtt meghalt színésznőt, aki mesés filmkarrierje után Rainier monacói herceg felesége lett. A herceget Tim Roth játssza, de szerepel a filmben Milo Ventimiglia, Parker Posey és Paz Vega is. A rendező Olivier Dahan, aki már Oscar-díjhoz segítette Marion Cotillard-ot a Piaf-ban.

Nicole Kidman a Grace of Monacóban
Nicole Kidman a Grace of Monacóban

A Grace of Monaco nem klasszikus életrajzi film, nem dolgozza fel a hercegné egész életét. Csak egy viszonylag rövid időszakot mutat be, amikor Grace Kelly már túl volt hollywoodi karrierjén és Monacóban élt. A hatvanas évek elején játszódó történet részben Kelly házasságának válságáról, részben pedig arról a konfliktusról szól, ami Franciaország és Monaco között zajlott és amelyben Kelly is közvetített. Ebben az időszakban próbálta Alfred Hitchcock rábeszélni az egykori színésznőt, hogy térjen vissza a filmvászonra. 

  A monacói uralkodóház többször jelezte, hogy a  filmet történelmileg pontatlannak tartják. II. Albert, monacói herceg és testvérei, Grace Kelly gyerekei év elején közleményt is kiadtak, mert egy francia lap azt írta, hogy ők is támogatták a film elkészülését. Kijelentették, hogy ez nem igaz, a film ugyanis szerintünk számos valótlan elemet tartalmaz.