Film készülhet a Pistorius-gyilkosságról

2013.03.27. 10:45

Míg Oscar Pistorius állítólag az összeomlás szélén áll, és öngyilkos hangulatban van, addig Hollywoodban egyre inkább körvonalazódik egy olyan film ötlete, mely a műlábú futó életét mutatná be, olimpiai sikereitől kezdve barátnője meggyilkolásáig.

Bár a film tervét még semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg, a hírek szerint már készül a forgatókönyv, és a szereposztáson is gondolkodnak. Állítólag két nagyobb filmstúdió is foglalkozik a Pistorius sztori feldolgozásával.A The Sun szerint Oscar Pistoriust a filmben Ryan Gosling alakítaná, aki bár nemrégiben bejelentette, hogy egy időre visszavonul, mert nem akarja, hogy a nézők megunják, de egy ilyen főszerep kedvéért állítólag átgondolná a dolgokat.

Az angol bulvárlapok azt is tudni vélik, hogy a meggyilkolt barátnő, Reeva Steenkamp szerepére Charlize Theron lehet esélyes.

Pistorius február 14-én saját házában több lövéssel ölte meg barátnőjét, állítása szerint azért, mert azt hitte, betörő van a lakásában. A vád álláspontja szerint viszont az atléta szándékosan ölt. Pistorius jelenleg szabad lábon védekezhet, de az útlevelét elvették, és hetente többször jelentkeznie kell a rendőrségen. Pistorius családja elmondta, hogy az atlétát nagyon megviselték az események, de az öngyilkossággal kapcsolatos híreket cáfolták.