Robert Redford is szerepel az Amerika kapitány folytatásában

2013.04.02. 10:43

Tőle szokatlan módon egy szuperprodukcióban, méghozzá az Amerika kapitány című képregény-feldolgozás folytatásában vállalt szerepet Robert Redford. A 76 éves színész, rendező, a független filmek támogatója egy titkos kormányügynökség, a S.H.I.E.L.D igazgatóját alakítja majd a vásznon a Captain America: The Winter Soldier (Amerika kapitány: A tél katonája) című filmben, amelyet a tervek szerint jövőre mutatnak be. Ez a műfaj "újdonság számomra, azért vállaltam el" - mondta a világhírű színész egy Los Angeles-i sajtótájékoztatón. Redford korábban még nem szerepelt szuperhősökről szóló filmekben, de mint fogalmazott, nagyon erőteljesnek tartja ezen alkotásokat. "Azt gondolom, nagyszerűek. Ez egy olyan film, amelyet kölyökként szívesen megnéztem volna" - jelentette ki.

Csakúgy, mint az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című bemutatkozó részben, a folytatásban is Chris Evans alakítja a szuperhőst. A filmet Joe és Anthony Russo rendezi Christopher Markus és Stephen McFeely forgatókönyve alapján. Ez a páros jegyezte az első rész szkriptjét is.

"Tetszik az ötlet, hogy ismeretlen területre lépek. Izgatott vagyok" - mondta Redford.
A színésznek sűrű éve lesz: április 5-én mutatják be The Company You Keep című rendezését, majd szerepel J.C. Chandor rendező All Is Lost című alkotásában. A Krízispont révén Oscar-díjra jelölt Chandor filmjében Redford lesz az egyedüli szereplő. A hírességre megerőltető forgatás vár, a film ugyanis arról szól, hogy miként marad életben a főszereplő a tengeren hánykolódva.