Túl ijesztő a Fűrész rendezőjének új filmje

2013.04.03. 17:37

A Fűrész és a Halálos Hallgatás után újabb horrorfilmmel jelentkezik James Wan. A The Conjuring valós családi eseményeken alapul, ami elmondása szerint egészen új élményt jelentett a rendezőnek. Wan egyébként azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy lenne még mit bizonyítania a műfajon belül.

Az új film középpontjában egy paranormális jelenségek után nyomozó házaspár, Lorraine és Ed Warren áll, akiket Vera Farmiga (Egek ura) és Patrick Wilson alakít. A történet szerint a kisvárosi család nyugalmát szellemek zavarják meg, méghozzá olyan hátborzongató sikerrel, hogy Warrenék jobbnak látják titokban tartani a házukban zajló eseményeket.

A filmet – noha egyetlen nyíltan erőszakos jelenetet sem tartalmaz – a Motion Picture Association of America az R-kategóriába sorolta be, azaz a film megtekintését a tizenhét éven aluli nézők számára szülő vagy nagykorú felügyelete mellett javasolja (nálunk ez a 18-as karika). A producerek szerint az MPAA „túlságosan félelmetesnek” találta filmjüket ahhoz, hogy még beleférjen a PG-13 kategóriába, ami azt jelenti, hogy az adott alkotás egyes jelenetei nem ajánlottak a tizenhárom éven aluli gyerekek számára (nálunk 14 éven aluliaknak nem ajánlott).

Wan a hír hallatán leszögezte, hogy nem szeretne egyetlen jelenetet sem kivágni művéből, amire az MPAA emberei csak annyival reagáltak, hogy ezt nem is várják tőle, egyszerűen csak arról van szó, hogy a filmje R-besorolást kapott. A The Conjuring-et július 19-én mutatják be az amerikai mozikban.