Túl ijesztő a Fűrész rendezőjének új filmje

2013.04.03. 17:37

A Fűrész és a Halálos Hallgatás után újabb horrorfilmmel jelentkezik James Wan. A The Conjuring valós családi eseményeken alapul, ami elmondása szerint egészen új élményt jelentett a rendezőnek. Wan egyébként azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy lenne még mit bizonyítania a műfajon belül.

Az új film középpontjában egy paranormális jelenségek után nyomozó házaspár, Lorraine és Ed Warren áll, akiket Vera Farmiga (Egek ura) és Patrick Wilson alakít. A történet szerint a kisvárosi család nyugalmát szellemek zavarják meg, méghozzá olyan hátborzongató sikerrel, hogy Warrenék jobbnak látják titokban tartani a házukban zajló eseményeket.

A filmet – noha egyetlen nyíltan erőszakos jelenetet sem tartalmaz – a Motion Picture Association of America az R-kategóriába sorolta be, azaz a film megtekintését a tizenhét éven aluli nézők számára szülő vagy nagykorú felügyelete mellett javasolja (nálunk ez a 18-as karika). A producerek szerint az MPAA „túlságosan félelmetesnek” találta filmjüket ahhoz, hogy még beleférjen a PG-13 kategóriába, ami azt jelenti, hogy az adott alkotás egyes jelenetei nem ajánlottak a tizenhárom éven aluli gyerekek számára (nálunk 14 éven aluliaknak nem ajánlott).

Wan a hír hallatán leszögezte, hogy nem szeretne egyetlen jelenetet sem kivágni művéből, amire az MPAA emberei csak annyival reagáltak, hogy ezt nem is várják tőle, egyszerűen csak arról van szó, hogy a filmje R-besorolást kapott. A The Conjuring-et július 19-én mutatják be az amerikai mozikban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?