Christoph Waltzzal forgat Tim Burton

2013.04.04. 08:25

Christoph Waltz, A Django elszabadul és a Becstelen brigantyk Oscar-díjas mellékszereplője és Amy Adams is szerepel majd Tim Burton Walter és Margaret Keane festőművészek életéről forgó új filmjében.

A Big Eyes című filmet Harvey Weinstein filmmogul cége, a The Weinstein Company forgatja, a forgatókönyvet Scott Alexander és Larry Karaszwski jegyzi, akik korábban az Ed Wood című filmben már dolgoztak együtt Burtönnel,  és ők írták a Larry Flint, a provokátor című életrajzi alkotást is.

Walter Keane és felesége az 1950-es és 1960-as években ért el szenzációszámba menő sikereket a populáris művészetben azokkal a giccses festményekkel, amelyeknek központi alakjai jellemzően óriási szemmel ábrázolt gyerekfigurák volt. A házaspár művei ellepték Amerikát, a benzinkutakon is Keane-ék gyerekfiguráival lehetett találkozni.

A férj tartotta a kapcsolatot a külvilággal és szerepelt a nyilvánosság előtt, míg a valódi művész a visszahúzódó feleség volt. Walter és Margaret Keane frigye végül válással és bírósági hercehurcával végződött. A róluk szóló film főszereplőinek eredetileg Ryan Reynoldsot és Reese Witherspoont szemelték ki, Burton pedig csak producere lett volna az alkotásnak, de úgy döntött, inkább rendezné is, és lecserélte a főszereplőket is.