Egymilliárd rúpiás per Bollywoodban

2013.04.04. 09:31

Egymilliárd rúpiás (4,33 milliárd forintos) kártérítést követel Manodzs Kumar veterán indiai filmcsillag Bollywood jelenkori legnagyobb sztárjától, Sáhruh Khántól egy 2007-es film néhány bántónak ítélt jelenete miatt. Kumar szerint a 2007-es Om Shanti Om című romantikus komédia Japánban úgy került forgalmazásba, hogy nem vágták ki belőle azokat a jeleneteket, amelyekben az alkotók gúnyt űznek belőle.

A 75 éves színész Khántól és a filmet gyártó Eros International nevű cégtől is kártérítést követel. Az indiai sajtó szerint a keresetet már be is nyújtották egy mumbai (bombayi) bíróságon. Manodzs Kumar már a film bemutatásakor bírósághoz fordult a modorosságán viccelődő jelenetek miatt. 2008-ban az az ítélet született, hogy a szóban forgó részeket ki kell vágni a vígjátékból. Khán bocsánatot kért idős kollegájától, akinek viszont nem kerülte el a figyelmét, hogy az Om Shanti Om nemrégiben az eredeti verzióban került mozikba Japánban.

A veterán filmcsillag az 1960-as és 1970-es években hazafias filmekben játszott szerepeivel tett szert óriási hírnévre Indiában. 1992-ben megkapta az egyik legmagasabb állami kitüntetést, életművéért filmes szervezetek is elismerték. A Japánban történt fiaskóval kapcsolatban a filmet rendező Farah Khán azt mondta, a forgalmazók véletlenül a régebbi változatot küldték a távol-keleti országba. "Amúgy is ideje túllépni ezen, és ideje örülni, hogy a film jól teljesít Japánban" - fűzte hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?