Sötét sci-fire készül a Disney

2013.04.05. 09:29

A Prometheus társírója, Jon Spaihts írja a forgatókönyvét és a Feledés rendezője, Joe Kosinski rendezi majd az 1979-es A fekete lyuk című sci-fi újabb verzióját. Justin Springer producer és a rendező már dolgoztak együtt  a Tron: Örökségben. A fekete lyuk volt az addigi legdrágább film, amit a Disney-stúdió készített. A filmben Maximilian Schell, Anthony Perkins és Ernest Borgnine játszottak.

A történet szerint egy Palomino nevű űrhajó legénysége tíz hónap után végre visszatérhet a Földre. Csakhogy ekkor észrevesznek egy fekete lyukat, ami akár egész naprendszereket is el tud nyelni. A lyuk közelében találnak egy régen eltűntnek hitt űrhajót is, a Cygnust. Később kiderül, hogy a hajó nem néptelen, a fedélzetén egy tudós él, aki egy egész robothadsereget irányít. Azt állítja, hogy a legénység többi tagja rég megszökött, a ő terve pedig az, hogy kutatni fog a fekete lyukban. A Palomino csapata rájön, hogy a robothadsereg a Cygnus egykori legénységéből áll és a tudósnak eszében sincs elengedni őket.

A Cygnus űrhajó fedélzete az 1979-es A fekete lyukból
A Cygnus űrhajó fedélzete az 1979-es A fekete lyukból
Fotó: Walt Disney Studios

A Disney 2009 óta dolgozik a film újraforgatásának tervén. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy filozófikus és sötét hangulatú filmet akarnak. Kosinski legutóbbi munkáját a jövő héten lehet megnézni a mozikban. A Feledés a jövőben játszódik, Tom Cruise a már lakatlan Földön dolgozik és tesz egy megdöbbentő felfedezést.