Új dinóval rémiszt a Jurassic Park 4

2013.04.05. 12:02

A Jurassic Park 3D már látható az amerikai mozikban, ami a stúdió reményei szerint kíváncsiságot ébreszt a következő, negyedik folytatás iránt. Az első részt még Steven Spielberg rendezte 1993-ban, a negyediket Colin Trevorrow, a Kockázatos túra rendezője fogja.

Jack Horner őslénykutató, akiről a Jurassic Park Sam Neil által alakított tudósát mintázták, a negyedik rész munkálataiban is segít. Elmondta, hogy a folytatásban egy eddig egyik filmben sem látott dinoszaurusz is szerepelni fog. Azt még nem árulta el, hogy melyik lesz ez a lény, de a történet köré fog épülni.

jurassic-park-3d-foto-dal-film

Akármelyik dinoszauruszt választják is, az biztos, hogy nagyon megnő az érdeklődés iránta. 1993 előtt az emberek nagy része nem ismerte a 71-75 millió évvel ezelőtt élt velociraptort, de a film bemutatója után az egyik legnépszerűbb dinoszaurusszá vált, könyvek, dokumentumfilmek, cikkek jelentek meg róla. Ezzel a legérdekesebb dinoszaurusz lett a két lábon járó, húsevő tyrannosaurus rex után.

Trevorrow és csapata, a forgatókönyvíró Rick Jaffa és Amanda Silver most is valami ilyesmiben reménykednek. A negyedik rész állítólag 2014 júniusában kerül a mozikba, de filmes újságok szerint ez nagyon optimista becslés, a bemutató valószínűleg csúszik majd.

jurassicpark3d

Tavaly októberban amúgy kiszivárgott néhány a Jurassic Park 4 korábbi forgatókönyvéhez készült vázlatrajzok közül, melyeken intelligens ember-dinoszaurusz hibridek is feltűntek. Ezt az irányt végül azonban maga Spilberg kaszálta el akkor.