Viccet csinál az Izomagyak egy magyar halálából

2013.04.08. 09:50

Michael Bay legújabb filmje, az Izomagyak körül egyre nagyobb a botrány. A film egy tizennyolc évvel ezelőtti esetet dolgoz fel, amikor három testépítő elrabolt és megölt egy magyar vállalkozót, Frank Grigát és a barátnőjét Miamiban. Az egyik főszerepet a Tedből is ismert Mark Wahlberg, a másikat pedig a profi pankrátor, Dwayne "The Rock" Johnson alakítja. Játszik még a filmben Rebel Wilson, Ed Harris és Anthony Mackie is. Ahogy a szereposztásból is látszik, az Izomagyak nem dráma, hanem akció-vígjáték, sőt, a trailer szerint sokkal inkább vígjáték, mint akció. A testépítők ugyanis mindent elbaltáztak a rablás során, amit csak lehetett.

Az áldozat testvére, a Magyarországon élő Griga Zsuzsanna éppen ezt sérelmezi, hogy humorizálnak öccse halálával. A Borsnak elmondta, hogy az ­elő­ze­te­sek­ből elszörnyedve látta, hogy viccet csináltak a gyilkosságból. Szerinte ezzel ­azt sugallják, hogy nyugodtan meg lehetett ölni a férfit. A nő szerint nem Frank Griga halálából, hanem az ­éle­té­ből kellene filmet csinálni, mert egyszerű magyar fiatalként ment ki az Egyesült Államokba, ahol milliomos lett.

Nem ő az egyetlen érintett, akit felháborított a mozi: a Bors úgy tudja, hogy Marc Schiller üzletember, akit korábban szintén elraboltak a testépítők, úgy nyilatkozott, hogy nevetségesen elferdítik a sztorit. Griga Zsuzsanna a lapnak hozzátette, hogy először megnézi a kész filmet, és ha úgy érzi, hogy megsértették öccse emlékét, akkor kész pert indítani a filmstúdió ellen.

Az ügy nyomozója, a ma már nyugdíjas Felix Jimenez is hangsúlyozta a The Miami Herald-nak, hogy nem szabadna elfelejteni, hogy valódi emberekről szól a film, ártatlan áldozatokról. Az Izomagyakat április 26-án mutatják be az amerikai és augusztusban a magyar mozikban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?