Meryl Streep is megemlékezett a Vaslady-ről

2013.04.09. 12:06

Meryl Streep a nők politikai szerepvállalásának úttörőjeként méltatta a hétfőn elhunyt Margaret Thatcher egykori brit kormányfőt, akit a 2011-ben készült A Vaslady című filmben ő alakított.Streep, aki Thatcher-alakításáért Oscar-díjat kapott, úgy fogalmazott: "akarva vagy akaratlanul" kitaposta az utat a női politikai vezetők előtt. "Bámulattal töltött el személyes ereje, és finomsága" - fűzte hozzá az amerikai színésznő. Streep szerint Thatcher megmutatta a világban élő nőknek és lányoknak: valóban lehetséges, hogy nemzetük vezetőivé váljanak, amivel "úttörő és csodálatraméltó" szerepet vállalt.

A színésznő közleményében megemlítette, hogy az egykori konzervatív brit kormányfő megosztó személyiség volt. Streep szerint ugyanakkor megérdemli a tiszteletet, amiért kiállt saját értékei mellett, holott sokan gyűlölték és kifigurázták. Streep hangsúlyozta: megtiszteltetésnek tekinti, hogy eljátszhatta az élete alkonyán járó politikusnő szerepét A Vasladyben, ám a film készítése során csak egy kis betekintést nyerhetett Thatcher küzdelmeibe. Margaret Thatcher hétfőn 87 esztendős korában, szélütés következtében hunyt el. Thatcher volt 1979 és 1990 között Nagy-Britannia első női miniszterelnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?