Háború és betegség nélkül az Elysiumon

2013.04.10. 17:28

Megérkezett Neill Blomkamp következő filmjének előzetese. A District 9 rendezőjének új filmje, az Elysium  2159-ben játszódik, amikor a Föld – a túlnépsedés révén – már egy elviselhetetlenül zsúfolt bolygóvá vált. Az emberiségnek két osztálya létezik: a tehetős boldog keveseké, akik az Elysium nevű mesterséges űrkolónián élnek, és az elszegényedett többségé, akik a túlnépesedett és egyre romosabb bolygón maradtak. Míg a szerencsésebbek fényűzésben, háborúk és betegségek nélkül élnek az Elysiumon, addig a Földön reménytelen küzdelem folyik az egyre burjánzó bűnözés és szegénység ellen.

Az egyetlen ember, aki kibékítheti a két világ közti különbségeket egy Max nevű hétköznapi srác. A Matt Damon által megtestesített főszereplőben fiatal fizikai munkásként érik meg a csillapíthatatlan vágy, hogy eljusson a társadalom kiváltságos helyzetű tagjainak otthonába, az Elysiumra. Küldetése sikerességét nemcsak a saját érdekei motiválják, hanem annak a sokmillió embernek a sanyarú sorsa, akik a Földön sínylődnek.

A filmet augusztus 9-én mutatják majd be először az amerikai mozikban. A szereplőgárda tagjai közt – Damonon kívül – olyan nevek szerepelnek még, mint Jodie Foster, William Fichtner, Sharlto Copley. Alice Braga, Michael Shanks, Talisa Soto és Diego Luna.