Bemutatták a muhi csatáról készült filmet

2013.04.10. 11:07 Módosítva: 2013-04-10 16:25:15

A muhi csata és A pozsonyi csata című animációs filmeket április 10-én délelőtt mutatták be az Örökmozgóban. A két történelmi eseményt feldolgozó alkotás 50 percben tárja elénk a 907-es pozsonyi csatát, ami a honfoglalás sikerének a záloga volt, és az 1241-es sokat vitatott muhi csatát, ami a tatár pusztítást hozta az országra.

A Total War Magyar Történelem névre hallgató stratégiai játéksorozatot kísérő kisfilmek két éve készülnek (itt írtunk róla), és ingyenesen lehet majd letölteni a MaNDA honlapjáról. A  full HD minőségű filmek a Total War motorjával készültek az intézmény megrendelésére.

A MANDA és a Történelmi Animációs Egyesület közreműködésével készült filmről Lovas Lajos, a MANDA igazgatója elmondta, a húsz perces film darabja egymillió forint alatt van mindennel együtt. "Bár a látvány mostanra szebb lett, élethűbbek a figurák, és egyediek, mint az eddigi történelmi animációinkban, maga a film a nagy dobás. Eddig még soha senki nem dolgozta fel ezt a két sorsdöntő csatát." Hozzátette: A pozsonyi csata az egyik méltatlanul elfeledett győzelme az Árpád ház történetének, a mongol invázió pedig, mely egy új honalapítást követelt, szintén nélkülözi a filmes feldolgozásokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?