A magyar mozikban is látható lesz A csendesek

2013.04.12. 11:28

Magyar forgalmazóra talált a 20. Titanic fesztiválon futó, magyarokkal is készült holland film,  A csendesek. Holland rendezője van, de magyar nyelven készült, Tóth Orsolya (Delta, Johanna, A nagy füzet) és Rába Roland (Köntörfalak, Isteni műszak) főszereplésével. A dráma operatőre Pohárnok Gergely.

A film producerei, Dirk Rijneke és Mildred van Leeuwaarden a fesztiválvetítések alkalmából Magyarországra látogattak, és tegnap megállapodást is kötöttek a magyarországi moziforgalmazásra a PARLUX Entertainment nevű hazai forgalmazóval.

Az alkotás Csilla, egy magyar lány történetét meséli el, aki egy összetört autóban ébred, valahol vidéken. Egy gyanús figurával, Gáborral találkozik, akinek sikerül meggyőznie, hogy egy teherhajón Nyugat-Európába utazzon vele. A film egy hallucinogén utazás két világ közt, a holland filmrendező, Ricky Rijneke első filmjében az élet és halál közti vékony határvonalat vizsgálja.

"A művészi értékei mellett azért is fontosnak tartjuk bemutatni az alkotást, mivel a filmfinanszírozás sokak által ismert helyzete miatt még mindig nem kerültek a mozikba magyar filmek, magyar színművészekkel, rólunk szóló problémákkal" - mondta el a disztribúciós cég vezetője, Gulyás Balázs.

A csendesek idén, várhatóan a nyár vagy az ősz folyamán kerül a magyar mozikba.