Harcművészekről rendez filmet Keanu Reeves

2013.04.16. 10:34

Keanu Reeves már dolgozik első rendezésén, a Man of Tai Chi című filmen, amiben az egyik főszerepet is ő játssza majd. Saját filmjében gonoszt alakít, amire eddig nem sok lehetősége volt. (Kivétel a Rossz álmok és a rossz emlékű A leskelődő.)

A Man of Tai Chi meglepő módon egy fiatal harcművész története, akit különleges képességei hatalmas lehetőségekhez juttatnak, de fájdalmas választások elé is állítanak. A főszerepet Tiger Hu Chen alakítja, aki a Mátrix trilógiában dolgozott együtt Keanu Reeves-szel. Ebben a filmben a harci jelenetek koreográfiájáért Yuen Woo Ping felel, aki szintén dolgozott a Mátrix-filmekben, de a Tigris és Sárkány harci jeleneteit is ő dolgozta ki.

1345021457 man of tai chi-oo
Fotó: Village Roadshow Pictures

Aki nem szereti a hosszú, szépen koreografált küzdelmeket, annak biztos nem lesz a kedvence a Man of Tai Chi, mert ebben a filmben nem kevesebb, mint 18 ilyen jelenet lesz. Ezek előreláthatólag negyven percet tesznek majd ki a másfél órás játékidőből. Keanu Reeves kiemelte, hogy nem B-filmet akar készíteni, ami azért is jó hír, mert az utóbbi időben elég sok ilyenben szerepelt.

A színészt legközelebb a 47 Ronin című filmben láthatjuk, ami egy régi japán mese alapján készült szamurájfilm. A 18. században játszódik, szamurájok egy csoportja hadjáratot indít, hogy megbosszulják mesterük meggyilkolását. Reeves a harcosok vezetőjét, Hirót alakítja. A 47 Ronint részben Magyarországon forgatták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?