Harcművészekről rendez filmet Keanu Reeves

2013.04.16. 10:34

Keanu Reeves már dolgozik első rendezésén, a Man of Tai Chi című filmen, amiben az egyik főszerepet is ő játssza majd. Saját filmjében gonoszt alakít, amire eddig nem sok lehetősége volt. (Kivétel a Rossz álmok és a rossz emlékű A leskelődő.)

A Man of Tai Chi meglepő módon egy fiatal harcművész története, akit különleges képességei hatalmas lehetőségekhez juttatnak, de fájdalmas választások elé is állítanak. A főszerepet Tiger Hu Chen alakítja, aki a Mátrix trilógiában dolgozott együtt Keanu Reeves-szel. Ebben a filmben a harci jelenetek koreográfiájáért Yuen Woo Ping felel, aki szintén dolgozott a Mátrix-filmekben, de a Tigris és Sárkány harci jeleneteit is ő dolgozta ki.

1345021457 man of tai chi-oo
Fotó: Village Roadshow Pictures

Aki nem szereti a hosszú, szépen koreografált küzdelmeket, annak biztos nem lesz a kedvence a Man of Tai Chi, mert ebben a filmben nem kevesebb, mint 18 ilyen jelenet lesz. Ezek előreláthatólag negyven percet tesznek majd ki a másfél órás játékidőből. Keanu Reeves kiemelte, hogy nem B-filmet akar készíteni, ami azért is jó hír, mert az utóbbi időben elég sok ilyenben szerepelt.

A színészt legközelebb a 47 Ronin című filmben láthatjuk, ami egy régi japán mese alapján készült szamurájfilm. A 18. században játszódik, szamurájok egy csoportja hadjáratot indít, hogy megbosszulják mesterük meggyilkolását. Reeves a harcosok vezetőjét, Hirót alakítja. A 47 Ronint részben Magyarországon forgatták.