Itt a gyurcsányozós mozifilm trailere

2013.04.18. 14:40 Módosítva: 2013-04-18 14:52:28

Dézsy Zoltán filmrendező legutóbb tavaly októberben került a lapok, konkrétan a Helyi Téma címlapjára azzal, hogy lovasrohamot akart rendezni a Károly körúton október 23-án. Dézsy terve azonban nem jött össze, maga mondta le a forgatást, miután meg nem nevezettek nyomást gyakoroltak rá. A dokumentumfilm célja az lett volna, hogy "újrajátssza a 2006-os lovasrohamot, amikor a Fidesz rendezvényéről távozó ártatlan civileket brutális rendőri támadás ért".

Az ügynökök a paradicsomba mennek (megnézhető az Indavideó Filmen) című játékfilmmmel ismertté vált rendező már akkor említette az Indexnek, hogy a dokumentumfilmmel párhuzamosan egy játékfilmen is dolgozik, amely szintén a 2006-os eseményeket idézi fel. Az "Elment az Öszöd" című filmben Gyurcsány Ferencet Sás Péter parodista alakítja majd, de a produkcióban szerepet kap Szabó Sipos Barnabás is, aki egy internetes újságírót játszik majd, akit elkap az események sodrása.

A film úgy tűnik, elkészült, a trailer ugyanis már felkerült a netre, bár a port.hu-n még nem látszik, hogy május 2-án mozikba kerülne a film, de ez persze még nem jelent semmit. Dézsy Zoltánt egyelőre nem sikerült elérni, hogy megtudjuk, mekkora költségvetésből készült a film és ki lesz a forgalmazó. Dézsy tavaly októberben azonban megküldött számunkra egy NMHH-s határozatot is, amely mint 50 millió forint alatt készülő magyar filmnek igazolta, hogy jogosult állami támogatás igénybe vételére. Az irat szerint a film producere a Made in Hungariával és az S.O.S. Szerelemmel ismertté vált Neményi Ádám, és szerepel benne Kubik Anna, Andorai Péter és Sándor György is.

A korábban elküldött szinopszis szerint a film 2017-18-ban játszódik majd egy börtönben, ahol négyen ülnek egy cellában: Gyurcsány Ferenc, egy internetes szerkesztő, egy sikkasztó biztonsági őr és egy régi vágású betörő. Gyurcsány a védőbeszédére készül, aminek írása közben a cellatársak felidézik a 2006-os eseményeket, melyek elvezettek az október 23-ai eseményekhez. A film két idősíkon játszódik, a történet vizsgálati anyagok, dokumentumok alapján rekonstruálja a történelmet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?