Harmincmillió dolláros nyitányt várnak a Feledéstől

2013.04.19. 09:45

Tom Cruise scifi-ámokfutásának első darabja (a soron következőkről itt írtunk), a Feledés című, nagyon szép, és közepesen izgalmas film 60 millió dollárnál is többet termelt a nemzetközi piacon, így a Universal óvatos duhajként harmincmillió dolláros nyitóhétvégét vár tőle a most pénteki bemutató után. A film 120 millió dollárból forgott, így ha minden jól megy, és a nemzetközi piac is hozzátesz mág 10 milliót ezen a héten, a Feledés 100 milliós összesítéssel zárhatja a hetet.

Feledés (2013) magyar felirat

A Cruise-film legnagyobb ellenfele a Vasember 3 lehet, de Robert Downey Jr. harmadik fémruhás kalandját csak két hét múlva mutatja be a Disney, addig a Feledés simán visszatermelheti a gyártási és marketingköltséget (összesen 140-150 millió dollárról lehet szó). A Feledés az USA-ban 3782 moziban lesz látható, köztük számos IMAX-vászonnal felszereltben is.

A nyár a scifik jegyében telik majd, jön a Z-világháború című Brad Pitt-zombifilm (június 27.), Guillermo del Toro Tűzgyűrű című robotos-idegen lényes filmje (július 11.) és három Sony-blockbuster, Will Smith Föld utánja (június 6.), a District 9 rendezőjének új scifi-thrillerje, az Elysium - Zárt világ (augusztus 15.) és az Itt a vége című scifi-vígjáték (augusztus 22.)