Nem kér bocsánatot Bay az Armageddonért

2013.04.24. 15:08

Michael Bay kedden a saját netes fórumán jelentette be, hogy egy újságíró csúnyán félreértette őt, a médiában futótűzként terjedő hírekben pedig mindenki kiforgatta a szavait. Igazából szó sincs arról, hogy bocsánatot kért volna az Armageddon megrendezéséért, csak annyit ismert el, hogy ha visszautazhatna az időben, pár hetet még eltöltene a vágószobában a film premierje előtt. Bay a korábban megjelentekkel ellentétben most már határozottab azt állítja, igenis büszke az 1998-ban mozikba került Armageddonra, és különösen nagy öröm számára, hogy Bruce Willisönfeláldozó világmegmentése még ma is az egyik legnépszerűbb esti film a kábeltévéken.

353732681
Fotó: Jerry Bruckheimer Films / touchstone pictures

A rendező egyébként többet nem kíván foglalkozni az armageddonos bocsánatkéréssel, inkább legújabb akciófilmjére, az alvilági ügyletekbe keveredő testépítőkről szóló Pain & Gain promókörútjára akar koncentrálni.

Korábban mi is megírtuk a Miami Herald nyomán, hogy Bay szánja-bánja az Armageddon mozikba engedését: a film lehetett volna jobb, de mindössze 16 hetük volt, hogy leforgassák, ami nagyon kevés idő. Szerinte ez túl nagy vállalás volt és nem volt fair sem a színészekkel, sem a filmmel szemben. A vállát egyéb terhek is nyomták, például a vizuális effektek felelőse idegösszeomlást kapott, ezért ezt is neki kellett felügyelnie, és hiába hívta James Cameront tanácsért, az már nem segített a filmen. Bay a film utolsó harmadát maga is újra leforgatná, ennek ellenére szerinte a mozi megállta a helyét.

Ez viszont szerinte nem jelenti azt, hogy bocsánatot kellene kérnie a nézőktől az 553,7 millió dollárt kaszáló, Aranymálna-díjas filmjéért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?