Majdnem 200 millióval nyitott a Vasember

2013.04.29. 12:09

195,3 millió dollárosnemzetközi bevétellel debütált a hétvégén a 43 országban bemutatott Vasember 3, írja a Hollywood Reporter. Elképesztő összeg ez, ráadásul az észak-amerikai nyitóhétvége még nincs is beleszámolva, mert ott csak május 3-án lesz a premier.

A szuperhősfilmet forgalmazó Disney stúdió rendkívül elégedetten nyilatkozott az eredményről, összehasonlítva a tavalyi Bosszúállók című nyári kaszasikerrel, amely premier hétvégéje alatt 39 országban 185,1 millió dolláros jegybevételt hozott. "Az ember sohasem tudja előre, meg tud-e ismételni egy olyan sikert, mint a tavalyi, de a Marvel csapat ismét rendkívüli produkciót hozott létre" - jelentette ki Dave Hollis, a Disney forgalmazási főnöke.

Robert Downey Jr. harmadik Vasember-filmjétől Észak-Amerikában is sokat várnak: az előzetes adatok szerint itt akár 100 millió dollár is összejöhet az első hétvégén (a Bosszúállók tavaly a felfokozott várakozás miatt 207,4 millióval nyitott). Nekünk egyébként nagyon bejött a film: "A rendező új, de a Robert Downey Jr. macsó humora még mindig a régi. Scarlett Johanssont ugyan kispórolták a harmadik részből, de kapunk helyette egy paródiába hajlóan zseniális főgonoszt, sok hülye akciófilmes viccet és még egy gyereket is, aki meglepő módon egyáltalán nem idegesítő".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!