Daniel Radcliffe oknyomozó újságíró lesz

MTI/Index
2013.05.02. 14:45

A japán alvilág szennyesét a Tokió Vice című könyvben kiteregető Jake Adelstein újságírót alakítja egy új filmben Daniel Radcliffe, a Harry Potter szerepében világhírűvé vált brit színész. A produkció forgatása 2014 elején kezdődik, a rendezői székben a korábban főleg reklámfilmeket és sztárok zenés videóit jegyző Anthony Mandler ül.

Az újságíró bűnügyi riporterként került a japán Jomiuri Simbun című napilaphoz, a világ legnagyobb példányszámban megjelenő újságjához. Tokió Vice című, magyarul is megjelent könyvében minden tapasztalatát megosztja az olvasókkal attól kezdve, hogy első nyugatiként tagja lett a tokiói rendőrség sajtóklubjának, egészen odáig, hogy kapcsolatai révén mi mindent tudott meg a japán maffia, a jakuza életéről.

"Rengetegen akartak adaptációt készíteni a könyvből, de attól tartottam, nem lehet beleszólásom a forgatókönyvbe. Ha túl szabadon kezelték volna, az nem lett volna jó, hiszen ez az életemről szól" - mondta Adelstein, aki elismerően szólt a 24 éves Radcliffe-ről. "Nagyjából annyi idős, mint én voltam, amikor bűnügyi riporter lettem. Szerintem egyre érettebb színésszé válik és nagyszerű lesz a szerepre" - méltatta a brit sztárt.  Az újságírónak pénzt ígértek, ha abbahagyja a kutakodást a japán maffiózók után, aztán halálosan megfenyegették a családját. Végül mégis az ő segítségével leplezték le Tamadasa Gotohozt, az egyik jakuza főnököt.

Daniel Radcliffe legalább olyan szorgalmas az életben, mint amilyen Harry Potter volt Roxfortban. Nagy sikert aratott az amerikai Sundance Fesztiválon a Kill Your Darlings című filmben, amelyben a meleg költőt, Allen Ginsberget játszotta. De hamarosan látható lesz egy újabb horrorban, a Hornsban és egy vígjátékban, a The F Wordand-ban is. Aztán megint egy horror jön, Max Landis által írt Frankenstein projekt.  • Tippek
  • Hírek