Natalie Portman Lady Macbeth lesz

2013.05.02. 16:44

Natalie Portman és Michael Fassbender (A szégyentelen) is leszerződött William Shakespeare Macbethjének legújabb filmváltozatához. Portman játssza majd Lady Macbeth szerepét, Fassbender pedig a címszerepet. A rendező Justin Kurzel lesz, aki egyelőre csak két filmet készített, az ismertebb a Snowtown című. Szó sincs valamiféle modern átíratról, a darab a 11. században játszódik majd, ahogy az eredeti, és a párbeszédek sem lesznek átültetve mai nyelvre. Ebben a Macbeth feldolgozásban állítólag nagy szerepet kapnak a csatajelenetek.

Natalie Portman és Michael Fassbender nem először fognak együtt játszani. Mindketten dolgoztak Terrence Malick (Az élet fája) egyelőre cím nélküli projektjében és sokáig úgy tűnt, hogy a Jane Got a Gun című filmben is együtt szerepelnek, de Fassbender végül kiszállt ebből a munkából.

A legújabb Macbeth-filmre sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy hiánypótló vállalkozás lenne. A Macbeth-ből Orson Welles 1948-ban készített filmet, saját magával a címszerepben. Roman Polanski 1971-ben forgatta le Jon Finch és Francesca Annis főszereplésével. 1997-ben Jeremy Freeston érezte úgy, hogy mindenképpen ezt a történetet kell megfilmesítenie, 2006-ban pedig egy újabb, modern filmfeldolgozás (napjaink Ausztráliájába tették a sztorit) készült Geoffrey Wright rendezésében. Ebben a jóképű Sam Worthington volt Macbeth és Victoria Hill játszotta Lady Macbeth szerepét.