Szuper sci-fi a Batman-filmek rendezőjétől

2013.05.06. 11:08

Christopher Nolan új sci-fi-je, az Interstellar egyre jobbnak ígérkezik. Nolan neve már magában garancia a jó filmre, hiszen ő rendezte a Batman-trilógát, az Eredetet, a Tökéletes trükköt és a Mementót is. Új filmjére pedig olyan sztárok szerződtek le, mint Matthew McConaughey, Jessica Chastain és az idén Oscart kapott Anne Hathaway.

Hozzájuk csatlakozott most Michael Caine, aki valószínűleg Nolan kabalája, mert az utóbbi öt filmjében szerepelt. Az Interstellar története állítólag tudományos alapokon nyugszik és olyan utazókról szól, akik egy féreglyukon át közlekednek különböző dimenziók között. Ennél többet nem lehet tudni a Christopher és Jonathan Nolan által jegyzett forgatókönyvről, ami egy "hősies csillagközi utazást" ígér tudományos ismereteink határáig.

A filmről ezen kívül csak annyit árultak el, hogy a rendező A sötét lovagban és a A sötét lovag: Felemelkedésben már bevált IMAX kamerákat is használ majd a forgatáson. Hogy ezúttal pontosan hány percet forgat majd ezekkel, nem tudni, de állítólag a film jelentős részét így veszik fel.

Az Interstellar amerikai bemutatóját 2014. november 7-re tervezik.